Noord-Portugal

Click here for English

VLAKBIJ


Cabeceiras de Basto

Dit stadje ligt op 4 km van ons terrein en is zeker te voet of met de fiets bereikbaar. Cabeceiras de Basto is terecht trots op zijn klooster en marktplein. Op maandag kan je op de markt voor geen geld echt alles vinden. Het museum Casa do Tempo is een aanrader. Je ziet er hoe de mensen in Noord-Portugal vroeger (en soms nog steeds) leefden en je krijgt er een idee van wat de streek allemaal te bieden heeft. Ook het Casa de Lã (huis van de wol) iets verderop is een bezoekje waard.

Wandelen

Voor wie graag wandelt zijn er enkele wandelingen beschikbaar die vertrekken en aankomen op ons terrein. Wegbeschrijvingen en kopieën van stafkaarten zijn ter beschikking. Ook iets verderop kan je mooie bewegwijzerde wandelingen maken in de Serra da Cabreira.

Fietsen

In Arco de Baúlhe (op 10 km afstand)  start de Ecopista do Tâmega, een verkeersvrij fietspad dat tot in Amarante loopt. Je fietst er 39 km op een oude spoorwegbedding langs prachtige oude stationsgebouwtjes versierd met azulejos.
Een grotere uitdaging is de beklimming van Nossa Senhora de Graça, een bedevaartsoord op de top van een berg en jaarlijkse aankomstplaats van de Ronde van Portugal.

Zwemmen

In de zomer kan je overal in riviertjes (‘praia fluvial’ in het Portugees) in de buurt zwemmen. Enkele zijn op wandel -of fietsafstand. In Cabeceiras de Basto is er ook een publiek overdekt zwembad en in de zomer gaat het buitenzwembad open. Ook in onze watertank kan je terecht voor een zeer frisse dip.

VERDEROP


Porto, de tweede grootste stad van Portugal behoeft niet veel verdere commentaar. Geniet van de ruwe diamant die Porto voorlopig nog is en verdwaal in de steegjes rond de Ponte de Luís.

Andere steden en bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn:
Guimarães, de voormalige culturele hoofdstad van Europa met goed bewaard middeleeuws centrum.
Braga, omwille van zijn talrijke kerken het Rome van Portugal genoemd, en het nabijgelegen bedevaartsoord Bom Jesus.
Barcelos,
elke donderdag vindt hier de grootste markt van Portugal plaats.
Mateus,
het domein en kasteel van de gelijknamige bekende wijn.
Viana do Castelo
, het mekka van het Europese kite-surfen met mooie stranden en lekkere vis.

Wandelen en natuur

Het nationaal park van Peneda-Gerês ligt op een uurtje rijden. Je kan er prachtige wandelingen maken in een ruw en ongerept stuk natuur dat aan Spanje grenst. Je wandelt langs verlaten zomerdorpen (branda’s) en grote granietblokken.

Het Natuurpark van Alvão ligt tussen Mondim de Basto en Vila Real. In het park zijn er bewegwijzerde wandelingen en bij de watervallen (fisgas de Ermelo) kan je in de zomer een verfrissende duik nemen.

North Portugal

CLOSE

Cabeceiras de Basto

Hiking

Cycling

Swimming

FURTHER AWAY