Waar Where

Click here for English

Casa da Ribeira de Cima ligt in het gehucht Terreiros, vlakbij het stadje Cabeceiras de Basto, op 100 km van Porto in Noord-Portugal.

cabeceiras_kaart

Klik hier om ons terrein te zien op googlemaps.

Hoe kan je ons bereiken?

  • met de auto

Vanuit België is het zo’n 1800 km. Een heel eind, maar onderweg zijn er mogelijkheden genoeg om de rit even te onderbreken: de Landes, de Pyreneeën, de Picos de Europa … voor de natuurliefhebbers of  Orleans, Bordeaux, Bilbao, Burgos … voor de stadsmens.

Eenmaal in Cabeceiras de Basto, rij richting Vieira do Minho op de N205. Na enkele kilometers linksaf richting Painzela Igreja. Aan de T-splitsing naar rechts. Blijf de baan volgen en passeer het dorp van Terreiros. Aan de laatste huisjes van Terreiros staat op de linkerkant een pijl “Casa da Ribeira de Cima”. Sla af op dit onverhard weggetje. Neem na een paar honderd meter het eerste onverharde baantje rechtsaf naar beneden, aan de pijl. Hier ligt de toegang tot de kampeerweide. Claxonneer een paar keer, dan dalen we de heuvel af voor verdere instructies. Probeer zeker niet omhoog te rijden!

  • met het vliegtuig/openbaar vervoer

De dichtste internationale luchthaven is Porto. Onder andere Brussels Airlines, TAP en Ryanair vliegen rechtstreeks tussen Brussel en Porto. Er zijn ook talrijke autoverhuurbedrijven actief in de luchthaven.

Vanop de luchthaven van Porto rijden er shuttlebussen rechtstreeks naar het busstation van Guimarães. Meer info op https://getbus.eu
Vanuit het busstation van Guimarães vertrekken er bussen naar Cabeceiras de Basto. Meer info op www.transdev.pt

Vanuit Porto centrum (vlakbij Metrostation Trindade, Maguanha) rijden er bussen naar Cabeceiras de Basto (via Guimarães). Meer info op www.transdev.pt
Er zijn ook treinen van Porto naar Guimarães. Meer info op www.cp.pt

Vanaf het busstation in Cabeceiras de Basto is het een korte taxirit van 4 km tot bij ons. Taxi’s staan meestal klaar aan het busstation of vraag ernaar aan het loket.

Where